Foolk

foolkSlovenský producent Dušan Vančo pôsobí na scéne pod pseudonymomom FOOLK od roku 2007. Jeho štúdiová tvorba je pestrofarebným výletom do sveta samplov, bizarných bítov i popových syntetizérov. Glitchtronika občas hraničiaca s pop-music, občas výchajúca džezom či valivými basovými linkami, občas dokonca zvoniaca detským xylofónom, no v každom prípade originálna. Ocenila ju aj rešpektovaná britská dídžejka Mary Anne Hobbs vo svojej šou na londýnskom rádiu XFM. Na koncertoch vás FOOLK prevedie bláznivou cestou naprieč žánrami. Zistíte, že rovnako dobre fungujú The Cure v dubstepovej rytmike, fender piáno od Beirut na hiphopovom základe, či avantgardné spojenia vlastnej hudby s dávno zabudnutými melódiami. To všetko mieša oranžovými gombíkmi nástroja Monome, ktorým podporuje vizuálnu časť koncertov.
FOOLK sa skrátka rád zahráva a hrá.

Diskografia (výber)

2011 Oak Tree (Ten Deadred Kompilácia)| Deadred Records
2011 Slovenský Národný Remix (Kompilácia)| Exitab Rec.
2011 Light Bulb EP | 56STUFF Records
2010 Green Deli | V/A We Call It Skweeast vol. 2 | Stroboskop.sk
2009 Lush Hour EP | 56STUFF Records
2008 Red Pills For Daddy LP | Deadred & Starcastic Records
2008 Nakashu | Music Take-Away | 56STUFF
2008 Space Blues ft. Bene | Ajlavmjuzik, Modre hory Mixtape
2008 Fiona | Clinical Jazz Compilation | Clinical Archives
2008 Living Room Pieces LP | last.fm free download (early works)
2007 Kubko EP | Surreal Madrid (under name Foolcut)
2005 Something Like Jazz EP | Node Records (under name Foolcut)

Oficiálne videá
Oak Tree, 2011 (Martina Slováková) | http://www.youtube.com/watch?v=vEFG8XhDteU&feature=youtu.be
Bells, 2009 (Alica Gurinová)  | http://youtu.be/RhkeVkIb0JY

 

Kontakt

Oficiálny web : www.foolk.net
BOOKING: foolk@foolk.net

Social
www.twitter.com/foolk
www.facebook.com/FOOLKyou

Pridaj komentár:

Chceš tiež prispievať na dubstep.sk?

 

Kontaktuj nás:

Napíšte nám na info@dubstep.sk